ЖЕРТВИТЕ НА БУСА В ТОРОНТО СТАНАХА 10, НЯМА ДАННИ СРЕД ПОСТРАДАЛИТЕ ДА ИМА БЪЛГАРИ

Toronto

Не трябва да се изключва терористична връзка в атаката срещу пешеходци, шофьорът е идентифициран

10 убити и  15 ранени –  такива са последствията от атаката, при която бял бус се вряза в тълпа в канадския град Торонто. Нападателят е 25-годишен, казва се Алек Минасиян. До сега не е бил познат на полицията. Американски източник от силите за сигурност, цитиран от Ройтерс, заяви, че според него няма причина да се смята, че инцидентът, при който взет под наем ван се вряза в тълпата, е злополука.

Ванът, с който е извършена атаката, е бил под наем. Нападението става в 13:30 часа местно време. 25-годишният нападател е карал 2 км в тълпата по павираната улица в Торонто.Мотивът за извършеното все още е неясен.

Канадският премиер Джъстин Трюдо описа атаката като „трагедия и безчувствена атака.

На този етап не е постъпвала информация или каквито и да било сигнали за пострадали български граждани при инцидента в Торонто от снощи, при които ван се вряза в пешеходци и загинаха десет души, съобщи по „Нова телевизия“ генералният консул на България в Торонто Петър Крайчев. Той уточни, че се поддържа постоянен контакт с всички институции, представители на българската общност, централното управление на Министерството на външните работи и канадските власти. „В подобни случаи самоличността и националността на жертвите се съобщава първо на семейството и близките“, каза още Крайчев.

Той посочи, че в Торонто живеят много българи, но това не е районът, в който има най-много от тях. Петър Крайчев определи инцидента, като безпрецедентна трагедия. той допълни, че това е сред най-оживените квартали в града и се намира на 17 км от генералното консулство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *