ЖАНДАРМЕРИЯ И ПОЛИЦИЯ С АКЦИЯ В РОМСКАТА МАХАЛА НА БЛАГОЕВГРАД

Jandarmeriya bgnes

Общо 77 души бяха задържани при мащабна спецакция срещу битовата престъпност в цялата страна

Жандармерия и полиция блокираха подстъпите към ромската махала в Благоевград тази сутрин. Акцията е тип „респект“, проверява се кримиконтингентът, предаде БГНЕС. Три микробуса на жандармерията блокираха в 8 ч. тази сутрин двата подстъпа към махалата – в долния – кръстовището на ул. „Полковник Дрангов” с ул. „Балкан” и в горния -Помощното училище на ул. „Свобода”. Проверяват се игрални зали, заведения, както и документите на водачите на автомобили от ромската махала. Акцията се осъществява със съдействието на полицията. Напрежение в махалата в резултат на съвместната акция не се породи.

По разпореждане на главния секретар на МВР Младен Маринов на територията на цялата страна от вчера се провежда мащабна специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред. В нея освен полицейските сили на областните дирекции, са включени и служители на Дирекция „Жандармерия“.

В рамките на вчерашния ден планирани действия са извършени на териториите на София и Перник. В хода на операцията столичните полицаи и жандармеристи са проверили общо 1 715 лица и 1 060 автомобила. Задържани са 77 души, 6 от които са били обявени за издирване. За констатирани административни нарушения са съставени 309 акта. Проверки са извършени в 22 пункта за черни и цветни метали, 27 заложни къщи и 22 автоморги, автосервизи и депа.

На територията на Ботевград са проверени 470 лица и 215 автомобила. Съставени са 38 акта за установени административни нарушения. Задържани са 18 души. Установени и задържани са и двама, обявени за общодържавно издирване, които са предадени на инициатора на издирването.

Множество нарушения са констатирани по време на операцията в два пункта за изкупуване и съхранение на отпадъци от черни и цветни метали в Самоков и с. Райово. При проверките, извършени съвместно със служители на икономическа полиция в ОДМВР-София и РИОСВ, е установено, че площадките не отговарят на изискванията и са допуснати нарушения при воденето на документацията, за което са съставени констативни протоколи. В друг инспектиран обект в Самоков – за преработка и съхранение на дървесина, е установено несъответствие в електронния дневник по отношение на наличната дървесина. Съставен е констативен протокол.

В рамките на спецоперацията на територията на Самоков са проверени общо 512 лица и 395 автомобила. Съставени са 61 акта за установени административни нарушения, а задържаните са 14 души.

При извършените съвместни проверки на осем адреса в село Костенец е установено съхранение на общо 30 кубика дърва за огрев без контролна горска марка и документи за законен произход. Съставени са девет акта по Закона за горите и незаконно добитата дървесина е иззета по надлежния ред.

При проверка в къща в село Видраре, община Правец, са установени и иззети общо 14.5 литра алкохол, разпределен в 29 половинлитрови пластмасови бутилки, без български акцизен бандерол. Материалите по случая са подготвени за изпращане в Митница- Столична за реализиране на административно-наказателна отговорност.

В рамките на проведената на територията на област Перник операция смесените екипи са извършили проверки и в седем автоморги. За констатирани нарушения са издадени четири констативни протокола с предписания към собствениците.

Очаква се действията на МВР да продължат и в следващите дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *