ЕРДОГАН: ТУРЦИЯ БОЙКОТИРА АМЕРИКАНСКИТЕ ЕЛЕКТРОННИ ПРОДУКТИ

Èrdogan bgnes

Турският президент се опитва с публичните си прояви да стабилизира сриващата се национална валута

Икономически САЩ атакуват много държави, включително Китай, Русия и Канада. Турция е изправена пред икономическа атака. Ние ще бойкотираме американски електронни продукти.

Думите са на турския президент Ердоган, който отново се опита с коментара си да повлияе на пазарите във връзка с регистрирания през последните дни срив на стойността на турската лира, съобщават ForexLive и световни медии.

САЩ наложиха санкции на двама турски министри и обявиха, че увеличават митата върху вноса на алуминий и стомана от Турция заради разногласия, свързани със задържането на американския пастор Андрю Брънсън. Турският президент заяви днес, че Турция взима необходимите мерки, що се отнася до икономиката, на фона на поевтиняването на турската лира, информира Ройтерс.

Междувременно турската национална валута се стабилизира около рекордно ниските нива, които държи през последните дни, предаде Асошиейтед прес.  Днес стойността на турската лира възлизаше на около 6,55 за долар, с шест процента покачване на курса спрямо предишния ден. Вчера централната банка обяви стъпки за осигуряване на „цялата ликвидност, от която се нуждаят банките“.

Турският министър на финансите и държавната хазна Берат Албайрак ще се обърне към чуждестранните инвеститори на телеконферентна връзка в четвъртък, предаде Анадолската агенция.  Това ще бъде първата телеконференция на новия финансов министър на Турция, който е зет на президента Реджеп Тайип Ердоган, с чуждестранни инвеститори. Очаква се в телеконферентния разговор да участват между 750 и хиляда души, преди всичко инвеститори от САЩ, Европа и Близкия изток, отбелязва агенцията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *