ЕК ПОИСКА БЪРЗО РАЗСЛЕДВАНЕ НА УБИЙСТВОТО НА ЖУРНАЛИСТ В БЪЛГАРИЯ

marinova reuters

Предлагат ни помощ и сезират ОЛАФ

„Няма демокрация без свободна преса. С голяма тъга научихме за убийството на българската журналистка Виктория Маринова. Нашите мисли са със семейството и приятелите й. Очакваме бързо и задълбочено разследване, за да бъдат отведени отговорните пред съда“, пише Европейската комисия в своята страница в „Туитър“.

Еврокомисарят по правосъдието Вера Йоурова написа в Тwitter, че ще следи разследването отблизо. Еврокомисарят очаква бързи действия, така че виновните да бъдат изправени пред съда и да бъде изяснено дали убийството е свързано с работата ѝ.

Зам.естник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс също заяви, че е шокиран и призова българските власти виновните да бъдат изправени пред съда.

ЕК съобщава на ОЛАФ за вероятни злоупотреби с фондове на ЕС в България, комисията няма никаква търпимост към корупцията и злоупотребата със средства от ЕС, коментира говорител на институцията, цитиран от 24 часа. ЕК е длъжна да препраща на европейската служба за борба с измамите всякакви данни, които прецени, че следва да бъдат подложени на задълбочена проверка. Не могат да се съобщават подробности за неприключени проверки, коментира още говорителят на комисията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *