Екшън: Психар стреля по барети, обезвреждат го с граната

Български баретиМъж с психични отклонения от столичния квартал „Лозенец“ е заплашил съседите си с пистолет, след което се е затворил в дома си. Той посрещнал с изстрели спецполицаите от групата за задържане на СДВР „Кобра“, съобщава „Преса“. Екшънът се е разиграл в късния следобед във вторник. 62-годишният Валентин Георгиев се скарал с двама братя, които живеели над него. По думите му, те наводнили дома му. След разразилия се скандал той се прибрал вкъщи и се заключил. Съседи чули викове и веднага се обадили в полицията. Органите на реда от Четвърто РПУ се опитали да разговарят с разгневения мъж, но той не отворил вратата, а викал отвътре. В същото време майка му, която е на 90 години, се показала на терасата и започнала да вика за помощ.

След неуспешните опити на полицаите да говорят с Георгиев, на място пристигнали психолози. Те също не успели да се справят със ситуацията и затова била повикана ударната група на МВР за задържане и проникване – „Кобра“.

Спецполицаите разбили вратата, а Валентин ги посрещнал с изстрели. За да го обезвредят, те хвърлили в апартамента светлинно-звукова граната и психарят бил задържан. Близо час след началото на екшъна, мъжът бил откаран в Четвърто РПУ. От апаратамента му били иззети два газови пистолета, два сгъваеми ножа и патрони.

Източник: БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *