ЕКСПЛОЗИЯ В АПАРТАМЕНТ ВЪВ ВАРНА ОТНЕ ЖИВОТА НА ДВАМА

Pojar bgnes

Пожарникарите и спасители са евакуирали общо 18 души, а 4 възрастни и 3 деца са настанени в болнично заведение

Взрив в жилищен блок във варненския квартал „Владислав Варненчик” рано тази сутрин, взе две жертви. 7 души са в болница, общо 18 са преминали през токсикология. Напълно са унищожени два апартамента, със значителни материални щети е и трето жилище. Ще бъде възложено обследване на годността за обитаване на жилищния блок след палежа. Все още се установява самоличността на двамата загинали. Извършва се ДНК-експертиза.

От болница „Света Марина“ съобщиха, че към 6 ч тази сутрин при тях са постъпили три деца – момиченце на 4 г. и момчета на 12 и 17 години – заради обгазяване в близост до жилищата им. Децата са настанени в болницата и са в стабилно състояние, в съзнание и без опасност за живота. Ще останат за наблюдение 48 часа. С тях е постъпила и жена, която е прегледана и е в добро общо състояние.

Полицията издирва мъж на около 60 години, собственик на апартамента, където е станал взрива. Доскоро той е живял на семейни начала с жена, с която обаче са се разделили. По думите на съседите той е бил саможив и странен, а преди малко време се е оплакал на местен сайт за жилищен проблем.

Причина да се изнесе от апартамента на жената, с която доскоро живеел на семейни начала, е ограничителна заповед отпреди седмица заради домашно насилие. Мъжът е бил военен, след това е работил в полицията, откъдето е бил дисциплинарно уволнен през 1995 г. за корупция.

„Благодаря на колегите от пожарната, които много своевременно са реагирали. Вероятно не става въпрос за взрив на газова бутилка, тъй като една газова бутилка пожарникарите са свалили от апартамента и тя не изглежда да е взривявана. Вероятно е съхранявано взривоопасно нещо в апартамента от собственика, който в момента на взрива не е бил вътре”, съобщи по-рано кметът на Варна Иван Портних.

Окръжната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за палеж с двама загинали и значителни материални щети. Досъдебно производство по член 330, ал. 3 от НК е за палеж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *