ЕКСКЛУЗИВНО: Делян Пеевски се оттегля от ръководния пост в ДАНС

ПротестиДелян Пеевски се оттегля от ръководния пост в ДАНС. Това става по-малко от 12 часа след протестите в столицата, предаде репортер на БГНЕС.

Явно хората се оказаха по-силни от Мафията в България!

Делян Пеевски: „Приех да изпълнявам отговорностите на председател на ДАНС в името на гражданите, обществото, държавата. Пак в тяхно име съм готов да приема Решение на 42-то Народно събрание, с което да се отмени Решението за избирането ми. Този акт е израз на общата отговорност – моята, на премиера Пламен Орешарски и на председателите на БСП и ДПС г-н Сергей Станишев и г-н Лютви Местан.

За мен властта не е самоцел. Неслучайно още не съм подписал акта за встъпване в длъжност. Убеден съм, това е характеристика на новото управляващо мнозинство. Ние поехме отговорността за управлението в името на публичния интерес след 4 години власт на лица с криминален генезис от подземието. За тях властта е самоцел. Извън нея те се чувстват несигурни. Боят се от неизбежните разкрития. Наясно са, че времето, отредено за новото управление, е техният най-голям бич. Затова тръгнаха по пътя на деструкцията и се прицелиха в мен, защото знаят, че съм човек, който може да им противостои ефективно.

Кабинетът Орешарски има право на кредит на доверие, за да реализира реформите в правосъдието и вътрешния ред и да изведе страната от блатото на престъпното управление. Ако в името на този най-висш национален интерес е необходимо председателят на ДАНС да бъде професионалист от кариерата, аз съм достатъчно доблестен да приема с вътрешна убеденост това.

Противно на системното натоварване на публичния ми образ с безпочвени и незаслужени съмнения, аз имам мъжката си съвест да заявя, че нищо и никой не стои по-високо от националната сигурност на България.“

…..

Делян Пеевски беше избран на държавен пост, който не е равен на министерски пост. Тоест, след като парламентът му приеме оставката – той не може да се върне на депутатаската банка, само бившите министри (ако са избрани за депутати) могат… Да видим сега какви процедурни хватки ще използват, за да му запазят статута на народен представител в групата на ДПС.

2 коментара по “ЕКСКЛУЗИВНО: Делян Пеевски се оттегля от ръководния пост в ДАНС

  1. Oттегля се грънци.Тези(ДПС) ще въртят ДАНС иГДБОП на малкия си пръст.Протести докато ги изметем!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *