ЕКСКЛУЗИВНО! Български учен откри начин за промяна на скоростта на светлината

Етикети:

Стоян СъргойчевНова версия за гравитацията и устройството на материята създаде българският физик Стоян Съргойчев. Според него пространството е съставено от много фина структура, наречена от него Космическа решетка, която влиза през най – малката елементарна частица. Ученият твърди, че при определени условия, може да се извлича енергия от тази космическа решетка, както и да се манипулират гравитационните сили и да се променя скоростта на светлината. Стоян Съргойчев твърди, че теорията му може да помогне и за конструирането на нов тип летателни апарати, движещи се по различен принцип от традиционните.

Българският физик твърди още, че теорията му дава обяснение за това как Никола Тесла в началото на миналия век е извличал експериментално енергия от йоносферата, като я е обстрелвал с електромагнитни вълни. Според него натрупване на такава енергия може да се получи и в изкуствено създадена йонизирана среда, или около атомен реактор. Съргойчев счита, че в следствие на такъв експеримент през 1986 година става аварията в атомната електроцентрала в Чернобил. „И смятам, че при този експеримент е станала обратна връзка, понеже се затваря кръга, при което те не се очаквали в реактора да се получи такава енергия и в резултат на това избухва реактора в Чернобил ”, обяснава ученият.

Досие:
Стоян Съргойчев е български физик, който от края на 1990 година работи в САЩ и Канада. Докато е бил в България, е работил към програмата Интеркосмос и е разработвал уреди за геофизични ракети и спътници, използвани от руснаци, американци и французи. От началото на 2012 година е научен съветник към борда на Световния Институт за Научни Изследвания в САЩ.

Източник: БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *