ЕКСКЛУЗИВНО: АКО ИМА ВТОРИ РЕФЕРЕНДУМ ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ЗА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, 45% БИХА ГЛАСУВАЛИ ЗА ОСТАВАНЕ, А 40% ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА

London 1

Над половината от избирателите искат нови парламентарни избори

Според току-що огласено проучване на BMG Research 52% от анкетираните искат нови общи избори във Великобритания; 32% са против.
Ако има втори референдум: 45% биха гласували за оставане в ЕС,40% за напускане,15% отговарят,че не знаят как да гласуват.
13% от гласувалите за излизане от ЕС признават,че съжаляват за избора си, 1/3 от тях биха гласували за оставане в ЕС.
Всеки шести от 10 анкетирани е против втори референдум.

2/3 от гласувалите за напускане на ЕС обясняват,че са гласували за Брекзит,защото са повярвали на Борис Джонсън,че 350 милиона паунда, вместо да отиват за членския внос в Евросъюза, ще постъпват всяка седмица в общественото здравеопазване – нещо,което беше отречено на другия ден след референдума като невъзможно да се изпълни.

Всеки шести от 10 поддържащи оставането на Великобритания в Европейския съюз се безпокои,че след Брекзит ще изпитва финансови затруднения. Всеки шести от 10 гласували за напускането й смята, че финансово ще бъде по-добре след напускането на ЕС.

69% от гласувалите за напускане и 57% от гласувалите за оставане смятат,че правителството ще се справи с предизвикателствата на Брекзит.

52% от негласувалите млади хора на възраст между 18 и 24 годишна възраст съжаляват, че не са отишли да урните на 23 юни. Мнозинството от онези, които не са упражнило правото си на глас и са изразили съжаление за това – биха гласували за оставането на Великобритания в Европейския съюз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *