Единственото смислено нещо са нови избори

Боряна ДимитроваУбедена съм, че всеки едни избори ще направят ситуацията по-добра от сегашната, заяви социологът Боряна Димитрова от „Алфа Рисърч“ в предаването „Животът и други неща“ на БНТ.

Единственото смислено нещо са нови избори, имаме нарушение на базисни параметри, които България е приела като член на Европейския съюз. Трябва да има ново препотвърждаване от суверена, подчерта тя.

Социологът описа настоящата ситуация в държавата, като това да си направиш резервация в хотел, в който се правят ремонти, тече банята, има хлебарки, но не искат да ти сменят стаята. А накрая дори ти казват, че си платен и искаш да дискредитираш хотела, въпреки че те са тези, които нарушават договора. В момента управляващите нарушават обществения договор, допълни тя.

По думите на Димитрова обществените нагласи в този момент не са еднакви с тези от началото на май преди изборите тогава, което означава, че изборните резултати сега също биха били различни. „Натрупват се все повече и повече неприемливи неща“, обясни тя.

Според нея ако има избори сега, ще има промяна в парламента, но преди да има електорална ситуация никой не може да каже за кого биха гласували хората. „Кризата на доверие не може да се реши с протакането на това дали ще има промяна“, подчерта социологът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *