Едвин Сугарев приет по спешност в болница

Едвин СугаревПоетът, публицист и бивш депутат във Великото Народно събрание Едвин Сугарев е приет по спешност в болница, съобщи дъщеря му Тея пред БНР.

Преди 23 дни Сугарев започна гладна стачка с искане за оставка на премиера Пламен Орешарски.

Състоянието на гладуващия вече 23 дни поет се е влошило и той е вкаран по спешност в реанимацията тази сутрин.

Децата на Едвин Сугарев започват гладна стачка в подкрепа на баща си, съобщиха те в отворено писмо, получено в медиите тази сутрин.

„Ние, Борис, Ела, Йоан, Кристиан, Стефан и Тея, се обръщаме към теб като твои деца с желанието да заявим своята съпричастност към безкористния ти жест и решителност. Въпреки молбите, които отправиха към тебе интелектуалци, общественици и граждани чрез множество писма, решението ти да продължиш беше твърдо.

Въпреки загрижеността и съветите на семейството ти и всички твои приятели, решението да продължиш беше твърдо. Въпреки влошаващото ти се здраве решението да продължиш беше твърдо.

Разбираме тежестта на твоята дума, но отказваме да приемем факта, че тя остава нечута. Затова днес, на двадесет и втория ден от началото на протеста ти, ние, Йоан, Кристиан, Стефан и Тея, започваме гладна стачка в знак на съучастие в твоя граждански жест.

Не приемаме да живеем в общество, в което той – както и протестът на хилядите българи, не осъществява своето предназначение. Въпреки съвета ти никой да не те следва в това гладуване решихме, че не можем да те оставим сам, и се присъединяваме“.

Писмото е подписано от Борис Сугарев, Ела Сугарева-Макгий, Йоан Сугарев, Кристиан Сугарев, Стефан Сугарев, Тея Сугарева.

Едвин Сугарев започна гладна стачка на 26 юни, като заяви, че няма да я прекрати, докато Пламен Орешарски и неговото правителство не напуснат политическата сцена.

В открито писмо до премиера Пламен Орешарски Сугарев написа: „Участвате в една недостойна, подла игра – срещу българските национални интереси и бъдещето на страната ни. Подобна подлост се заплаща, г-н премиер – заплаща се рано или късно. И дори да успеете, ще знаете до гроб, че тази подлост е платена с цената на поне един живот – моят“.

Вчера Сугарев благодари на 53-имата интелектуалци, негови приятели, които го призоваха, заради влошеното му здравословно състояние, да спре гладната стачка.

„Благодаря им за загрижеността, но сега не бих могъл да прекратя гладната стачка. Тя е важна – прокарва се границата на търпимост, която е прекрачена.

Разбира се, че животът е по-важен, но има ситуации в историята, когато е обратното – при които трябва точно такъв драстичен акт, за да се чуе гласът на хората, да се види абсурдността на ситуацията в България”, обясни Сугарев в интервю за Би Ти Ви.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *