Едвин Сугарев: И Станишев е същия бандит като Христо Бисеров

Едвин СугаревКариерата на Христо Бисеров тръгна от Зелената партия, която беше част от СДС. Той беше близък на Филип Димитров, Филип му имаше пълно доверие. Тогава стана главен секретар на СДС и остана на този пост и при Иван Костов, разказва Едвин Сугарев.

Маниерът му на действие е винаги да стои в сянка, а на ключови позиции да стоят негови хора, които да му вършат мръсната работа. Той никога не е подписвал документи и договори, а слагаше свои хора и така участва във всички приватизационни сделки.

Според него после Бисеров отишъл при Доган, защото на него му трябвали такива хора. Бисеров вървял в комплект с Йордан Цонев.

Двамата искаха да отстранят Иван Костов и да съставят ново правителство, даже беше готов списъкът с новите министри. Доган имаше нужди от хора, които да му въртял далаверите и обръчите от фирми. По време на тройната коалиция чрез тях вървяха заменките в земеделското министерство. Бисеров беше нещо като конселиери на Доган, но явно е започнал да настъпва в негова територия. Опасна е твърде много за Христо Бисеров тази ситуация, защото от Сив кардинал той се превърна просто в един индивид. Вероятно може да проговори, и затова са тревожни в ДПС. Той може да каже как Доган е разпределял порциона, допусна Сугарев.

Според него Сергей Станишев е не по-малък бандит от Бисеров. Като пример Сугарев посочи мафиотския строеж на „Белене”, фалирането на „Кремиковци”, дори и личната афера „Хохегер”.

Готов съм да докажа в съда, че Станишев е бандит. Бисеров знае, че който проговори за интереси на олигарси, той просто не живее дълго. ДПС беше основана от Луканов за да служи като патерица на БСП, целта беше да не остави турците да гласуват за СДС. ДПС се развиваше като корпорация и затова сега проблемите в нея са такива, заключи познавачът на задкулисието в българския преход, пишат от faktor.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *