Едвин Сугарев започна гладна стачка срещу кабинета ”Орешарски”

Едвин СугаревПоетът, общественик и бивш депутат от СДС Едвин Сугарев обяви в открито писмо, че отново е започнал гладна стачка. Тя е насочена към правителството на Пламен Орешарски, на което Сугарев иска оставката. През 90-те години той обяви гладна стачка срещу президента Желю Желев.

”Вече дванадесети ден хиляди българи искат Вашата оставка, а Вие се правите, че не чувате гласовете им под прозорците на кабинета си, че не разбирате техните искания и не долавяте тяхната категоричност. Говорите за това как подаването на оставка е безотговорно действие – и за това какви ужасни неща ще се случат, ако Вашето правителство падне. Само че ужасните неща вече се случиха – защото няма нищо по-ужасно от това една държава да бъде управлявана по непрозрачен начин – и да обслужва неясни олигархически интереси, ръководейки се от сключени потайно политически сделки; да култивира подмяна и лъжа – и да поражда единствено омерзение у своите обитатели”, се казва в писмото на Сугарев.

Той изброява като грешки на кабинета назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, на Волен Сидеров за шеф на парламентарната комисия за борба с корупцията, анонсите за рестартиране на ”антибългарския проект” АЕЦ ”Белене”, реабилитацията на ДС от страна на Кристиан Вигенин и лансирането на човек от СИК за зам.-вътрешен министър.

„Започвам гладна стачка и няма да я прекратя, докато Вие и Вашето правителство не напуснете политическата сцена. Знайте и Вие – участвате в една недостойна, подла игра – срещу българските национални интереси и бъдещето на страната ни. Подобна подлост се заплаща, г-н премиер – заплаща се рано или късно. И дори да успеете, ще знаете до гроб, че тази подлост е платена с цената на поне един живот – моят. Трудно се живее с такава памет”, заявява Сугарев.

В заключение той цитира дон Кихот: ”Свободата е най-висшето човешко благо, че тя трябва да бъде отстоявана ежедневно и ежечасно, с цената на всичко, понякога и с цената на човешкия живот”.

Източник: mediapool.bg

Един коментар по “Едвин Сугарев започна гладна стачка срещу кабинета ”Орешарски”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *