ЕВРОКОМИСАР ХОГАН: РАБОТИТЕ УСИЛЕНО И ИМА ГОЛЯМ НАПРЕДЪК В УСВОЯВАНЕТО НА СРЕДСТВАТА В СЕКТОР „ЗЕМЕДЕЛИЕ“

DSC_6335

Това заяви европейският комисар по земеделие и развитие на селските райони Фил Хоган по време на среща с министъра на земеделието и храните Десислава Танева в Брюксел

 На срещата присъства и евродепутатът и заместник-председателят на групата на ЕНП в ЕП Мария Габриел. Министър Танева запозна еврокомисар Хоган с решенията, постигнати по време на Консултативния съвет по животновъдство тази седмица. „Пред  всички организации обявихме разпределението на обързана подкрепа в обхвата на директните плащания. Уверихме фермерите, че през първата възможна седмица за плащане, която стартира на 16 октомври, ще изплатим 70 % от субсидиите или 113 млн. лв. През декември ще бъдат платени оставащите 30 % от подпомагането”, обясни Танева. Тя сподели, че Министерството е предложило няколко начина на разпределение на помощта, отпусната от Европейската комисия, заради кризата в млечния сектор –  6 млн. евро. Министърът на земеделието и храните изказа благодарност на комисар Хоган за подкрепата, която ще получат българските животновъди.

„Направихме всичко възможно да определим критерии, съобразени със специфичните условия в отделните държави като България и Румъния“, каза от своя страна еврокомисар Хоган.

Десислава Танева сподели, че заедно с Мария Габриел имат няколко общи каузи, а именно да се прецизират условията при кандидатстване на пчеларите в обхвата на Общата селскостопанска политика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *