ЕВРОДЕПУТАТИ НАСТОЯВАТ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ДА СПАЗВА ЕВРОПЕЙСКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО ДО ФИНАЛИЗИРАНЕ НА БРЕКЗИТ

epa05029589 Members of the European Parliament observe a minute of silence for the 13 November Paris attacks victims at the European Parliament in Brussels, Belgium, 17 November 2015.  More than 130 people were killed and hundreds injured in the terror attacks which targeted the Bataclan concert hall, the Stade de France national sports stadium, and several restaurants and bars in the French capital on 13 November. Authorities believe that three coordinated teams of terrorists armed with rifles and explosive vests carried out the attacks, which the Islamic State (IS) extremist group has claimed responsibility for.  EPA/LAURENT DUBRULE

По-рано през седмицата изтече информация, че правителството в лондон иска да ограничи свободното движение на хора

Кабинетът на Тереза Мей се страхува от вълна от мигранти от България и Румъния, които да се опитат да изпреварят Брекзит и да се преместят на острова. По време на вчерашната сесия на Европейския парламент обаче депутати официално поискаха от лондон да се съобразява с европейското законодателство, поне докато се изпълни член 50 от Лисабонския договор.

Според депутатите Лондон не трябва да използва гражданите на ЕС като разменна монета, за по-силна позиция по време на преговорите за напускане на съюза.

По-рано стана ясно, че преговорите на британското правителство с ЕС за Брекзт ще бъдат отложени.  Те бяха запланувани за края на месеца, но след като Камарата на лордовете гласува поправки в законопроекта, който ще даде правомощия на премиера Мей да задейства чл. 50 на Лисабонския договор за напускане на ЕС.  Горната камара също иска да се гарантират правата на 3 млн. граждани на ЕС, които се намират в Кралството. За това законопроектът се връща за преразглеждане в Камарата на общините, която по-рано го прие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *