ЕВРОДЕПУТАТИТЕ ИЗСЛУШВАТ МАРК ЗУКЪРБЪРГ

zukyrbyrg

Днес изпълнителния директор на Facebook Марк Зукърбърг ще се изправи днес пред Европейският парламент (ЕП), за да даде подробности и да отговори на въпроси за скандала с Cambridge Analytica. Той ще говори по покана на председателя на ЕП Антонио Таяни.

„Лично обсъдих с изпълнителния директор на Фейсбук г-н Зукърбърг възможността срещата с него да бъде предавана пряко. Радвам се да обявя, че той прие тази нова покана. Страхотна новина за гражданите на ЕС. Благодаря му за уважението, което показа към ЕП.

Срещата ще бъде утре от 18:15 до 19:30.“ – гласи съобщението на Антонио Таяни на страницата му в социалната мрежа. Очаква се в ЕП да бъдат поставени въпроси, свързани със защитата на личните данни и влиянието на социалната медия върху изборните процеси в Европа.

Изпълнителният директор на Facebook вече беше изслушан сенатори и конгресмени в САЩ,. Тогава той призна призна, че не е успял да защити личния живот на потребителите на социалната мрежа, чиито лични данни може да са били използвани за политически цели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *