Д-Р ДЕЧО ДЕЧЕВ Е НОВИЯТ УПРАВИТЕЛ НА ЗДРАВНАТА КАСА

Decho Dechev NZOK bgnes

Ананиев пожела успех на д-р Дечев, ДПС и Патриотите подкрепиха кандидатурата, БСП бяха против

Д-р Дечо Дечев е избран за управител на НЗОК. Народното събрание гласува кандидатурата му – единствената предложена – със 124 гласа „за“ и един „въздържал се“ от общо 125 присъствали депутати.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев поздрави д-р Дечев и заяви, че той може да разчита на неговата подкрепа. „Той ще отговори на огромните очаквания на българското население да се справи с една много сложна система в един много труден момент. Той познава лошите неща в нашата система. Това му дава шанс да намери правилните решения за нейното подобряване“, каза министър Ананиев.

Д-р Дечев – досега директор на болница „Св. Иван Рилски“ в София – встъпва в мандата на подалия оставка предишен управител – д-р Камен Плочев, който изтича през 2020 г.

ДПС и Патриотите подкрепиха кандидатурата, БСП опонираха с мотива, че постът е „обезвластен“. Иначе не се съмнявали в качествата му.

Днес в пленарна зала Хасан Адемов от ДПС каза, че ще подкрепят кандидатурата на д-р Дечев, защото неговият профил е свързан със сериозна експертиза. Той побърза да отбележи обаче, че това доверие е доверие в аванс, защото те все още не са убедени, че концепцията, която е заложил Дечев по време на изслушването в комисията по здравеопазването, може да бъде реализирана от сега управляващо мнозинство.

Георги Йорданов от „БСП за България“, обръщайки се към Дечев каза, че няма да подкрепят неговата кандидатура. ”И ние няма да подкрепим Вашата кандидатура, не защото се съмняваме във Вашите лични качества, причината е, че постът на управител на НЗОК е обезвластена”, каза Йорданов. „Парламентарната група ще упражни своето право да не гласува”, уточни Георги Михайлов „БСП за България“.

Точно преди месец на 20.06.2018 парламентът освободи управителя на НЗОК. Тогава със 109 гласа „за“, 72 „против“ и 30 „въздържал се“ депутатите прекратиха предсрочно мандата на управителя на Националната здравноосигурителна каза (НЗОК) проф. Камен Плочев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *