ДЮЛГЕРОВ ПОДХВЪРЛИЛ ПАРИТЕ В КОЛАТА НА ИВАНЧЕВА СПОРЕД ПИАРА НА „МЛАДОСТ” ПЕТЪР КЪРДЖИЛОВ

Ivancheva bgnes

Според Кържилов цялата история с подкупа е измислена от спецпрокуратурата, което се потвърждава от собстевно разследване на служителите в община „Младост”

Организирана престъпна група, в която влизат Специализираната прокуратура, КПКОНПИ и бившият кмет на Младост Петко Дюлгеров, са натопили кметицата на района Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова. Такаав беше тезата представена от пиарът на общината Петър Кърджилов в интервю по бТВ.

Парите, с които двете бяха задържани на 17 април в центъра на София, са поставени в колата им от Дюлгеров „по начин, по който да не го видят“, обясни Кърджилов. Той каза още, че Иванчева е „светнала“ само по външната страна на дланта – химикалът, с който са обработени банкнотите, е попаднал там, докато подписвала декларация, и по устата – „от ръката на полицайката, която й запуши устата, докато тя викаше на кръстовището, че иска защитник“.

Според него също така няма разрешение от съдия за белязаните банкноти. Останалите разузнавателни средства също били използвани неправомерно. Кържилов очаква обвиненията срещу Иванчева да отпаднат в съда. Според Кържилов цялата история с подкупа е измислена от спецпрокуратурата.  Това било мнението и на останалите служители в община „Младост“, които провели свое собствено разследване по случая.

Ваклин лъже, категоричен бе Кърджлов за бизнесмена, подал сигнала за искания му подкуп и осигурил 70 000 евро за акцията на спецпрокуратурата.

Кърджилов призова медите да следят внимателно дали съдията на втора инстанция при обжалването на мярката на Иванчева, Петрова и Дюлгеров на 26 април ще бъде избран на случаен принцип. По думите му съдия Пламен Панайотов от Спецсъда, който остави тримата за постоянно в ареста, е приятел на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев. Кърджилов призова хората да се включат в протест в защита на Иванчева на 26-ти от 18 часа пред сградата на спецпрокуратурата на „Черковна“ 90.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *