ДСБ ИЗЛИЗА В ОПОЗИЦИЯ, МОСКОВ ОСТАВА В МИНИСТЪР, НО ВЕЧЕ НЕ ОТ ДСБ

Radan Kynev BGNES

Решението беше обявено от Радан Кънев след 5 часово заседание на партията в Поморие

Кънев обяви, че причината за излизането на партията от управляващата коалиция е в отказа на ПП ГЕРБ от договорения вариант за конституционни реформи. Решението на демократите било провокирано и от бламирането на Христо Иванов като правосъден министър. Лидерът на ДСБ обяви още, че Петър Москов остава министър на здравеопазването и вече е подал оставка като заместник-председател на партията. ДСБ обаче изрази подкрепата си към започната реформа в здравеопазването, като заяви, че трябва да се следват принципи и не може до вчера да подкрепяш едни мерки, а сега да се отметнеш.

Като най-голямо разочарование за групата на ДСБ Радан Кънев посочи, това, което се случи с договорения конституционен компромис. „Направили сме много компромиси, взели сме много тежки решения в името на малко неща – на това България да не се управлява от тройната коалиция и кабинета „Орешарски „, от тези, които потопиха КТБ, и страната ни да проведе конституционна реформа. Когато тя се спира с гласовете на същите тези хора, всички наши основания за подкрепа на правителството пропадат. Пак казвам, подкрепяме реформаторските политики на министър Москов. Надяваме се, че и в тази ситуация те ще бъдат продължени“, коментира Радан Кънев.

Все още не е ясно дали решението на ДСБ ще доведе до разцепление в Реформаторския блок. Реформаторите ще заседават във вторник за общата си позиция за оставане или напускане на управляващата коалиция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *