Древно предсказание предвижда Апокалипсис през 2014 година

АпокалипсисЛюта зима бележи началото на Апокалипсиса.

Поредното предсказание за настъпващ Апокалипсис смути суеверните. Според древно предсказание, разгадано от английски учени, краят на света ще настъпи само след няколко месеца – на 22 февруари догодина, пишат razkritia.com, позовавайки се на  “Дейли мейл”.

Въпросният Апокалипсис е според календара на викингите, в който се казва, че на тази дата ще загине техният върховен бог Один, който ще бъде убит от злия вълк Фенрир. Викингите дори са отбелязали въпросната дата “Рагнарок”, което в превод ще рече “Гибелта на боговете”. В календара си скандинавските войни дори са отбелязали, че преди да настъпи краят на света, на Земята ще настъпи люта зима.

След това планетата ни щяла да бъде разтърсена от мощни земетресения, които ще сложат началото на края й. Според вярванията на викингите, след тези драматични събития Земята такава, каквато я познаваме сега, ще изчезне и на нейно място ще се възцари утопичен свят, който ще бъде изпълнен с мир и богатство.

Естествено, въпросното предсказание срещна голяма доза скептицизъм в онлайн потребителите. “Колко пъти вече трябваше да свършва светът и това все не се случва. Отново поредното грешно разчитане на древни писания”, убедени са форумци. По-суеверните от тях обаче не изключват възможността в това предсказание да има и доза истина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *