ДПС: СТАБИЛНОСТТА НА ДЪРЖАВАТА РАВНА ЛИ Е НА СТАБИЛНОСТ НА ВЛАСТТА?

Dogan bgnes

Партията започва подготовка за управление на страната

ДПС дава своя принос за стабилност на държавата, а властимащите непрекъснато генерират скандали. Това коментира председателят на Движението Мустафа Карадайъ, който даде изявление пред журналисти след проведеното заседание на ПГ и ЦОБ на ДПС. Тя се проведе при почетния председател Ахмед Доган.

На въпрос за предсрочни избори Мустафа Карадайъ каза, че такова нещо още от ДПС не са казали. „Ние работим и даваме своя принос за стабилност на държавата. Някои хора се опитват да го разбират като стабилност на властта. Стабилността на властта е част от стабилността на държавата, но тези две неща не са еднозначно равни. От друга страна обаче властимащите непрекъснато да генерират скандали, дори конфликти между институциите, това са тревожни неща, с оглед стабилността на страната. Тези скандали пораждат напрежение в обществото“, посочи Мустафа Карадайъ, цитиран от пресцентъра на ДПС.

Той подчерта, че по време на заседанието е обсъдена темата за семинар за отворено управление на 5 март. „Това е важна тема за нас и не само за нас. От тази гледна точка можете да го приемете дори като един вид подготовка за управление на страната от наша страна“, заяви Мустафа Карадайъ. Само преди два месеца на предколедната сбирка в Сараите, Доган попита какво правим, ако предстоящият тогава вот на недоверие към правителството мине. „Има ли партия, която е готова да управлява страната след евентуални предсрочни избори? Моята преценка е, че няма такава политическа сила от опозицията, която може да поеме отговорността за управление на страната към днешна дата“, каза тогава Доган.

Днес Карадайъ коментира още, че очакват темата за оставката на енергийния министър да дойде до Народното събрание, където ще изложат мотивите и аргументите си по нея. „Според нас за сделката за ЧЕЗ предстоят съответните органи и институции на държавата в рамките на закона, правилата и процедурите да се произнесат и да се запознаем с техните констатации и решения, и от там нататък и ние ще се произнесем“, коментира той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *