До 3 години ставаме по-богати от гърците

Симеон ДянковДано до 6 години да станем и по-богати и от германците!

“Средносрочно България ще се стреми да достигне средно европейските нива на доходи през следващите 5 до 10 години. В последно време кризата в Европа води до отрезвяване. Само в последното тримесечие гръцката икономика се срива с над 7%, което означава, че след 3-4 средният българин ще е по-богат от средния грък”, обяви финансовият министър Симеон Дянков, който присъства на представянето на последното проучване на Световната банка (СБ) за възможностите на България за златен растеж.

В същото време от международната финансова институция подчертаха, че дългосрочно България има най-бързо свиващото се население в работна възраст. Според прогнозите на експертите на банката то ще се свие с 45% до 2050 г., а броят на възрастните хора, които ще бъдат издържани от все по-малко работещи, драстично ще се увеличи.

Като коментар по темата още в сряда вечерта финансовият министър предположи, че демографският проблем ще залегне в критиките на Световната банка към нашата страна.

6 коментара по “До 3 години ставаме по-богати от гърците

  1. Сигурно ще пораснеш, дай боже и ще остарееш, но акъл няма да ти дойде, защото който е бил глупав на 20 си остава глупав и на 200. Тук не помагат нито дипломи, нито дисертации…

  2. Има една съществена грешка. Нас ЕС не ни харесва изобщо, докато гърците мисля, че все някак си някой ще направи така, че да не живеят по – зле от нас. Според мен народът на Гърция нама да допусне да се сринат толкова много, след като гледам, че още от сега вдигат разни протести, ако продължават, скоро ще унищожат всичко.

  3. Ей, момченце, не говори глупости през годините на управление сринахте производството и животновъдството, износа намаля драстично как тогава ще забогатяваме в бъдеще?! Тия щуротии ги говори на малоумниците, които се радват, че премиера се държи като тях, а не на хората които виждат и разбират какво се случва!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *