ДОСТ ТВЪРДИ, ЧЕ НЕ Е ПОЛУЧАВАЛА ФИНАНСИРАНЕ ОТ НИТО ЕДНА ФОНДАЦИЯ

Dost bgnes

По-рано днес главния прокурор поиска прекратяване на фондация, защото е финансирала незаконно кампания на партията на Лютви Местан

ДОСТ няма никакво отношение с фондация „Асоциация Бату платформ“, за която Прокуратурата твърди, че е финансирала незаконно предизборната кампания на ДОСТ, се казва в позиция на партията на Лютви Местан.

„Единствените хранителни продукти, чието раздаване бе спряно от полицията в Кърджали по време на предизборната кампания, са закупени със средства на ПП ДОСТ на стойност 8431,20 лева, съгласно надлежно издадена фактура № 0000000001/04.03.2017, доставчик ЛУКС 87 ЕООД – Кърджали.

Ако въпросната фондация е имала някаква дейност в България, то тази дейност няма отношение към партия ДОСТ.

Партия ДОСТ не е имала никога никакви отношения с каквато и да е фондация, в това число и въпросната „Асоциация Бату платформ“ – обект на прокурорското разследване, видно от съобщението на Прокуратурата.“, се казва още в позицията.

Скандалът с агитацията с хранителни продукти на ДОСТ избухна по време на предизборната кампания през март тази година, припомня Dnes.bg. Тогава пакетите със захар, олио, сол, ориз, халва и други, бяха иззети при полицейска акция в Кърджали. Местан и тогава обвини органите на реда в незаконни действия, с които лишили хиляди от продукти от първа необходимост. Лидерът на ДОСТ тогава се зарече да даде пакетите на хората след изборите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *