ДОНАЛД ТРЪМП И СЪПРУГАТА МУ МЕЛАНИЯ СА ДАЛИ ПОЛОЖИТЕЛНИ ПРОБИ ЗА КОРОНАВИРУС

 U.S. President Donald Trump looks at an assembly line during a tour of Honeywell's facility manufacturing protective face masks for the coronavirus disease (COVID-19) outbreak in Phoenix, Arizona, U.S., May 5, 2020. REUTERS/Tom Brenner/2020-05-06 07:55:17/

Двамата остават под карантина в Белия дом

Американският президент Доналд Тръмп и първата дама Мелания са се заразили с коронавирус. Новината съобщи самият Тръмп в социалната мрежа.

„Тази вечер с @FLOTUS дадохме положителен тест за COVID-19. Веднага ще започнем процеса на карантина и възстановяване. Ще преминем през това ЗАЕДНО!“,  написа президентът на САЩ в Twitter малко преди 1 часа сутринта в петък.

„Президентът и първата дама са добре в този момент и планират да останат у дома, в Белия дом, по време на възстановяването си“, пише президентският лекар д-р Шон Конли.

„Бъдете сигурни, че очаквам президентът да продължи да изпълнява задълженията си без прекъсване, докато се възстановява, и ще ви информирам за всяко ново развитие“, обяви още медикът.

Семейство Тръмп бяха тествани след като се оказа, че една от най-близките помощнички на държавния глава – Хоуп Хикс, е диагностицирана с коронавирус.

Не е ясно как карантината ще се отрази на кампанията на Тръмп и предстоящият на 15 октомври втори дебат с кандидата на демократите – Джо Байдън.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *