Доказано: Сутиенът кара гърдите да увисват!?!

Сутиенът кара гърдите да увисватЖените, които носят сутиени имат по-увиснали цици, отколкото жените, които са се отказали от подкрепата на въпросното бельо.

Това става ясно от резултатите на ново проучване. Учени от Франция са открили, че сутиенът въобще не спомагат за контрирането действията на гравитацията върху женските прелести и твърдят, че въпросната вещ е “фалшива необходимост”.

Учените дори твърдят, че носенето на сутиен всъщност спомага за увисването на циците и не помага за облекчаването на болките в гърба.

Професор Жан Денис Руьон от Университета в Безансон, начело на 15-годишното изследване на женските гърди, каза: “От медицинска, физиологична и анатомична гледна точка гърдите не печелят нищо от това, че сутиенът пречи на въздействието на гравитацията върху тях. Напротив, те стават по-увиснали с негова помощ”.

В изследването са участвали над 130 жени.

Източник: БЛИЦ

Един коментар по “Доказано: Сутиенът кара гърдите да увисват!?!

  1. Изследването продължило цели „15 години“ върху многото „130 жени“ с помощта на сантиметър и дебеломер – той пък за какво му е служел? И участниците не са ли прекалено много? Пък нашите професори от БАН били феодални старчета!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *