Дойче веле: Кабинетът „Орешарски” извършва ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА!

ОрешарскиПравителството на България върши държавна измяна.

Планомерно и подло.

Позорно.

Ден след ден, седмица след седмица.

Случва се по един доста нагъл начин.

Систематично и прагматично.

Случва се пред очите на милиони българи.

Случва се пред очите на всички онези комисари и експерти от Брюксел, на които България им е ресор и които вчера преглъщаха истини и констатации в приглушената акустика на устния отчет „за напредъка на страната по механизма за сътрудничество и проверка“.

Случва се пред очите на посланиците в София, трима от които успяха да съгласуват своите позиции с централите в Париж, Берлин и Амстердам и да оцветят иначе неутралната си дипломатическа лексика.

Правителството на България върши държавна измяна.

С всяко ключово назначение, което попълва списъка на висшите и средни управленски кадри.

* * * * *

Нима не ги е срам?

* * * * *

Не, не ги е срам.

Съвършено неприемливи за всякакви стандарти за коректност и почтеност са всички платени персони, които се спускат от някакви вероломни похитители на обществените блага и които са достойни за компанията на емблематичния Делян Пеевски.

Паноптикумът на слугите се разраства ден след ден. И ако вчера падаха разни Желеви, Марковски, Кокинови и Гугушеви, то днес се възкачиха Емил Иванов, Бейхан Дуран, Данов, Тихолов, Писанчев, Александър Методиев-Сали и прочее хитреци и мушмороци, чиито биографии сами по себе си ще бъдат част от обвинителната пледоария срещу кабинета Орешарски.

Шест години след приемането на България в ЕС ставаме свидетели на някакво чудовищно падение, което по отвратителен начин е съизмеримо с безобразната безскрупулност на шайката Цветанов-Фидосова-& Ко.

От шест години насам България продължава своята жалка деградация по скалата на всички общоевропейски ценности.

И все пак обидно е допускането, че абсолютни всички, които имат право на глас при кадровите назначения, са мерзавци (обидно е статистически и антропологически).

Поради това възниква въпросът защо не проработва елементарният защитен рефлекс поне сред някои от хората във властта?

Защо поне някои не покажат, че ги е гнус и срам от това, в което участват?

Защо не се отстранят, не се съхранят?

Не им ли идва на ум, че един ден техните деца, техните семейства, техните приятели, техните съседи ще им поискат сметка.

* * * * *

Лъжите на Орешарски & Ко

* * * * *

Не, не ги е срам от нищо…

Те са приели да бъдат слуги.

А слугите в парламента продължават да обслужват хищниците извън него.

Продължават да лъжат нас и да залъгват себе си всеки ден, когато влизат в държавните сгради, пият държавно кафе и местят държавни папки.

Продължават да участват в държавна измяна, когато вдигат овластените си ръце и гласуват за назначаването на поредния раболепен мерзавец.

Не, не ги е срам.

Надолу по спиралата на безчестието изглежда няма обратен ход.

Те лъгаха, когато произнасяха клетвените думи в пленарната зала на Народното събрание.

Те лъгаха, когато заявиха, че издигат „във върховен принцип правата на личността, нейното достойнство и сигурност“.

Те лъгаха, когато повтаряха, че съзнават „неотменимия си дълг“ да пазят „националното и държавното единство на България“.

Те лъгаха, когато се врекоха да създадат „демократична, правова и социална държава“.

Това няма да бъде забравено и няма да бъде простено.

Хубаво е партийните слуги – дори и високопоставените, дори и премиерът Орешарски да си дадат ясна сметка, че ще дойде ден, когато ще си платят всичко с лихвите.

Източник: dw.de

15 коментара по “Дойче веле: Кабинетът „Орешарски” извършва ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА!

 1. Как ще ги е срам червенотурските фашизирани престъпници! Та те едва изчакаха да завземат незаконно властта. Минутите им се струваха часове. Трескаво подготвиха престъпни антинародни проекти. Припряни, озверели за мъст, заслепени от алчност, властолюбие и отмъстителност влязоха в собствен капан, от който излизането е само по един начин – позорно сриване, в клозетната дупка. Ледена пот ги „попари“ като разбраха какви ги творят в умопомрачението си. В момента ги е обзел ужас, че като тримата глупаци губят всичко. В този момент неистовият страх напълно е заличил беглата надежда, че другарите Путин и Доган пак ще „оправят“ създадените от самите тях „бакии“ (бъркотии). Те доброволно няма да остъпят. Змията хапе човека, когато е обезумяла от ужас и страх! Извадените отровни зьби отново могат да поникнат. ЗМИЯТА НЕ СЕ ЧАКА ДА СЕ УСПОКОИ, А И СЕ СТЪПКВА ГЛАВАТА!

 2. ПОКРОВИТЕЛИТЕ НА ОРЕШАРСКИ“
  Местан: само парадира с терминология, в която съвсем се обърква. Представлява една страхлива, но и креслива секретарка (секретутка) на Доган, който продължава да дърпа „прогнилите конци” от наблюдателницата си. Жалък човек е Местан, маша!
  Същият е и „парламентарния” му млечен брат Станишеф, генномодифициран продукт на българоукраинска греховната връзка и изплют от небитието като пореден Путинов резидент у нас. Учили са го да се наддумва, да демагогства, но не могат да го научат да бъде философ, ритор, поради некадърността и посредствеността му. Пословичният страхопъзльо не може да взема важни самостоятелни решения (така е програмиран) и затова винаги дърпа съветничките си за пешовете в отчаен изблик на безпомощност (справка: майка му – свирепа баба, анти жената – Буруджиева и ….. тази, за която все-пак посмя да се ожени – умницата – веселата парясница – Моника). Това което притежава в огромно количество е БЕЗОЧЛИВОСТ и ЛИЦЕМЕРИЕ. Днес отрича с думите си напълно това което е твърдял вчера с невинност на вчерашен пикльо, който си мисли, че всичко му е простено. Докога?
  Ето доказателство за демагогството, лицемерните лъжи и безочието на тази безсъдържателна ТВАР: http://www.youtube.com/watch?v=0E4KIf34bB0 – как защитава протестите през зимата и предсрочните избори, които категорично отхвърля след незаконното си идване на власт сега.
  Съкомунистите му от Позитано не могат да го понасят, но ги е страх от българосъветската любов на Путин и затова го търпят все-още. Дали обаче ще го търпят руските му батковци за неумението да изпълни поне една поставена от тях стратегическа задача?
  СИДЕРОВ – ако привидното етимологично значение на това име е „от желязо“, всъщност се отнася за един много БОЛЕН МЕГАЛОМАН, отпаден чревен продукт, който никога няма да може да реализира налудностите си, поради собствената си противоречивост и разрушителност, в крайна сметка към самия него. Да не го коментираме!
  С тези се е хванал наглият печалбар ОРЕШАРСКИ, (разбира се под надзора на другаря Путин).
  С каквито се хванеш, такъв си (или ставаш)!

 3. Ами дайте да дадете на Европейските велики сили, те да ни назначават парламента,да ни определят и законите,защо и те да не гласуват вместо нас.Та тогава ще им видите добрата страна,като разберат,че двора няма стопанин.Ще ни смъкнат сто ризи от гърба ни!!!Дали е така.Ами обърнете се към историята,в която колониализма,доскоро присъстваше.Сега е под друга форма.Защо примерно същите Европейски банки имат кредити с лихвени % 3-4 в техните си страни,а тука 7-10.Такава разлика в% за 20-30г означава,че банките ще спечелят два пъти повече.А,като изкупиха на безценица ЕРП-та да не би да спряха да повишават тока?Айде моля,стига с тези добрички западняци.

  • Ми що пък не , ама всички тея червенотурски мекерета участвали в изпълнителната власт за последните 23 години требва да ги тикнат да изгният в Белене и да им приберат имотите и накрадените пари ,не само на тех ами и на близките им до 99 колено . А за банките и ЕРП-тата , нали тия същите им ги продадоха на безценица и участват по управителните съвети в акционерните им дружества и дърпат дивиденти . С две думи не е луд тоя дето яде баницата , ами тоя дето му я дава , ДРУГАРЮ

 4. Станишев е докарал с автобуси наследниците си. След като падне от власт – ДА СА ОПОЗНАЛИ СОФИЯ И ДА НАУЧАТ ОТКЪДЕ НАЙ-БЪРЗО ДА ПРОДЪЛЖАТ ТРАДИЦИЯТА ПО КРАДЕНЕТО НА БЪЛГАРСКОТО…Затова турчулята и циганите от Кърджали, така оглеждаха златните кубета на “Св. Ал. Невски” и металния паметник на цар Освободител. Записки не си водеха по понятни причини. Къде са виждали те толкова “бизнес” на едно място. Дерзай Станишев! Предавай почините си на дойстойните си приемници Асан , Ме-мед, Мюмюн и т.н.!
  Още веднъж ако ги доведеш, народната любов ще ви подхвърля, ще хвърчат главите ви, НАВИСОКО, ДА ВИДЯТ ПО-ОТБЛИЗО, В КАКВО ЕДИНСТВЕНО ВЯРВАМЕ НИЕ! НЕ в “сърп и чук”, нито в “турски полумесец”.

 5. Държавна измяна извършиха всички правителства от 90та и до днес:Най- пресен пример отхвърлянето на предложението за затваряне на границата за съмнителните бежанци … . Нека и медиите понесат своята вина за манипулациите и втълпяване на нечий образ като месията в политиката ,който се оказва обикновен балон и лобист за чужди интереси . Няма нищо Дойче в Дойче Веле .

 6. Толкова сте прави ,че даже ми се плачи от това.Не можем да се оправим сами с наглите предатели на България,ако не ни помогнат демократично настроените хора от Европа и света, България скоро няма да съществува като държава.

 7. Това ако не е писано от българин… Дойче веле май възкресява антибългарската си риторика от времето на т.нар. „комунизъм“. И като чета коментарите тук виждам, че доста хора се хващат на въдицата. Ами затова ще си живеем така – в мизерия и простотия, – че не мислим с главите си, а с някои други части. Не народ, а…

 8. Ммммм! Позната миризма на соросориторика! Дойче веле дрън-дрън, но в Бг- аквариума кротушки в изобилие, които се хващат на гола кука! Какви комунисти, каква държавна измяна, какви пет лева? Драги ми коментатори на горенаписаните глупости, докога ще седите в екскурзионния автобус на евроманипулаторите и да слушате командите „погледнете наляво“, „погледнете надясно“, а сега си изпразнете джобовете, докато пиете студената вода!?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *