ДНЕС КОНСУЛТАТИВНИЯ СЪВЕТ ПО НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ ЩЕ ЗАСЕДАВА ЗАРАДИ ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО

KSNS bgnes

Президентът изслуша вътрешния министър Валентин Радев и главния секретар на МВР Младен Маринов за криминогенната обстановка в страната

Днес президентът Румен Радев свиква Консултативния съвет за национална сигурност, предава БГНЕС. Темата, която ще обсъждат висшите политици и държавници е „Ролята на Република България за развитието на Общата политика за сигурност и отбрана на ЕС (ОПСО) в контекста на българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018“. Заседанието на КСНС започва в 10.30 часа на „Дондуков“ 2.

Държавният глава по негова инициатива проведе снощи на „Дондуков“ 2 работна среща с двамата ръководители в МВР. По време на разговора гостите информираха президента за криминогенната обстановка в страната от последните седмици, както и за хода на разследванията по тежките престъпления от изминалите дни, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В хода на срещата бяха обсъдени постигнатите резултати и слабостите в оперативно-издирвателната дейност на органите на МВР, както и взаимодействието им с органите на местната власт и гражданите, по отношение на издирвани лица с влязла в сила присъда. Румен Радев пожела успех в тежката и отговорна дейност на МВР и обърна внимание на необходимостта от усъвършенстване на модела на работа в борбата с престъпността, които да гарантират по-голяма сигурност за българските граждани.

БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *