ДЖУЗЕПЕ КОНТИ ВЪРНА МАНДАТА ЗА СЪСТАВЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВО НА ПРЕЗИДЕНТА

matarela bgnes

Политическата криза се задълбочава, Италия върви към нови избори

След срещата си с италианския президент Серджо Матарела Джузепе Конти върна мандата и все пак няма да стане премиер. Той бе номиниран за поста от антисистемната партия ”Движение 5 звезди” и крайнодясната Северна лига. след срещата стана ясно, че президента Матарела не е одобрил предложението за ново правителство.

Информацията обяви лично държавният глава в неделя пред журналисти след като не прие списъка с министрите, който му бе предложил юристът Джузепе Конти. „В най-скоро време ще взема решение за провеждането на предсрочни избори като взема предвид изискванията на някои политически сили и мнението на парламента“, каза Матарела.

Лидерите на Движение пет звезди и Лигата не са съгласни с решението на президента. Според АФП те са изпаднали в ярост от решението на президента.

„Мога да ви уверя, че употребих максимум усилия и внимание, за да завърша успешно тази цел и го направих в климат на пълно сътрудничество с лидерите на политическите сили, които ме номинираха“, заяви самият Конти пред пресата, цитиран от БГНЕС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *