ДЖАМБАЗКИ: СИДЕРОВ ОТВАРЯ ВРАТИТЕ НА ДПС ВЪВ ВЛАСТТА

Djambazki VMRO

ДПС иска да управлява и изнудва ГЕРБ

Не виждам особена логика в искането на Волен Сидеров. Изваждането на представителите на „Обединени патриоти” от управлението ще отвори врата за влизане на други политически сили в това управление. Очевидно е, че това е искане на ДПС. Така евродепутатът Ангел Джамбазки коментира пред Нова тв напрежението между патриотите във властта. След като вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка в петък, лидерът на „Атака“ Волен Сидеров призова същото да направи и вицепремиерът Красимир Каракачанов.

„Искането на ДПС от месеци е да извади представители на „Обединени патриоти от управлението и аз не виждам никаква логика в този момент да се правят подобни искания … Подобно политическо действие изпразва ниша. ДПС е партия, която се храни само от обръчи от фирми и от участие в политическата власт“, коментира евродепутатът.

Според него, техният натиск последните месеци е целенасочен и е насочен срещу Симеонов и сегашния вицепремиер Каракачанов. „Това им е битката – да се върнат в управлението и да изнудват ГЕРБ“, обясни той.

Парламентарната група на „Обединени патриоти” подкрепя участието на министрите в управлението, каза Джамбазки и добави: „Сидеров изразява своя лична собствена позиция в момент на размисъл в съботния ден. Но мисля, че е редно и нормално този разговор да се направи очи в очи с всички останали.  Всяка една оставка може да бъде дадена във всеки един момент. Въпросът е защо? Някой трябва да се мотивира защо иска подобно нещо. Тези си програмни послания е редно г-н Сидеров да формулира пред групата, когато се появи на заседание на групата. Непрекъснатата игра на искане на оставки е глупава и безполезна. Тя вреди на нормалната политическа работа и на НС и в управлението”.

Според евродепутата е редно вакантното място на подалия оставка вицепремиер Валери Симеонов да бъде заето от друг представител от НФСБ: „Редно е , защото в момента в правителството има представители и на ВМРО и на „Атака”. Редно е да има представител и на НФСБ”. Джамбазки обясни, че листата за евроизборите на патриотите може да бъде подредена и чрез вътрешни избори: „Правиш вътрешни избори, хората излизат, подреждат и какво по-честно от това“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *