ДЖАМБАЗКИ: ОП НАДМИНАХМЕ РЕФОРМАТОРИТЕ ПО БЕЗСМИСЛЕНИ СКАНДАЛИ

Djambazki bgnes

Предлага вътрешни избори в „Обединени патриоти“ за листата за европарламент

„Обединените патриоти“ надминахме Реформаторския блок по колорит и продуциране на безсмислени скандали за единица време.  Това заяви пред БНТ зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. Според него скандалите в коалицията се дължат на „чепатите“ характери, натрупали много лични отношения от много години, които не се укротяват.

Според него, въпреки скандалите и неразбориите, парламентарната група продължава да произвежда смислени законопроекти, да прави полезни и важни за държавата неща. Джамбазки смята, че министрите на патриотите в кабинета се справят далеч по-успешно от тези на реформаторите.

Една от най-важните теми за „Обединените патриоти“ е темата за българите в чужбина, която беше окаляна през темата за Агенцията за българите в чужбина. „Това е вредно не за нас, не за ВМРО, не за г-н Каракачанов, това е вредно за българската кауза в Македония, в Западните български покрайнини и т.н. Това са грешки в разказа, грешки в поведението, които трябва да се изправят, колкото се може по-бързо“, смята Ангел Джамбазки.

Джамбазки предложи листата за евродепутати на „Обединени патриоти“ да бъде направена с вътрешни избори, в която гражданите да подредят листата. „Какво по-справедливо от това, тъкмо ще можем да представим идеите си“, каза Джамбазки пред БНТ.  Той смята, че на тези вътрешни избори може да се покани всеки, който се смята за родолюбец, и да намери място в листата. „На европейски избори прагът е много нисък, може да се премине лесно и това е добре“, смята Джамбазки. Така поддръжниците на „патриотите“ щели да знаят, че листите не се правят на тъмно в някоя кръчма.

„Разумът подсказва, че трябва да се отиде в обединение на евроизборите – като коалиция „Обединени патриоти“, каза още Джамбазки.

На въпрос дали вече е сигурно, че той ще води листата, Джамбазки каза, че негова кандидатура за евроизборите трябва да бъде обсъдена първо в местната структура на ВМРО. Той беше категоричен, че разумното решение е „Обединени патриоти“ да се явят заедно на евроизборите, за да преследват целите, които са си поставили – „борба с етническата престъпност, доходи, здравеопазване, образование“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *