ДЖАМБАЗКИ ЗАПОЧВА КАМПАНИЯ СРЕЩУ ПЕТИЦИЯТА НА ДПС ЗА АГИТАЦИЯ НА ТУРСКИ ЕЗИК

Angel DZHAMBAZKI in meeting

Европарламента допусна до разглеждане внесената от ДПС петиция, която да позволи официално у нас да се агитира и на други езици освен български

Българският евродепутат Ангел Джамбазки реагира остро на съобщението, че Европейският парламент допусна до разглеждане петицията на ДПС турският да стане официален език за агитация по време на избори, съобщиха от ВМРО. Според европейския депутат от ВМРО – Българско национално движение, наглите турски провокации в Европарламента чрез троянските коне от ДПС продължават.

Той смята, че е недопустимо този въпрос да се поставя за разглеждане в Европейския парламент, тъй като се отнася до вътрешна правна уредба и правопорядък, който е установен с Конституцията. Там ясно е записано, че официалният език е българският. Не е работа на ЕП да изследва, разследва и да се произнася кой да бъде официалният език на България, категоричен е Джамбазки.

„Допускането на тази петиция е пример за безотговорната глупава европейска либерална политика, която съкруши Европа. Това е провокация срещу България, българските граждани и българския правов ред.Нещо повече, това вече представлява заплаха за националната сигурност“, казва българският евродепутат Ангел Джамбазки и джпэлнш: „Започвам кампания сред колегите от Европейския парламент да се спре това безумие. Настоявам всеки от всички 17 български представители в ЕП да заяви какво мисли по въпроса с тази петиция и счита ли, че турският трябва да бъде допустим по време на предизборна кампания. Настоявам да чуя мнението особено на г-жа Йотова, която е кандидат за вицепрезидент. Нещо повече – настоявам всички политически партии, представени в Европейския парламент, да заявят каква е официалната им позиция и как ще гласуват, ако се стигне до там“, заяви Джамбазки.

Той е категоричен, че на ДПС трябва да бъде даден категоричен отпор. Ако някой си мисли да колаборира с тях, лесно ще го разберем, ако недвусмислено не заяви дали са против тази петиция, казва още Ангел Джамбазки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *