Десет актуални прилики между БСП и ЦСКА

БСП и ЦСКА1. И БСП, и ЦСКА са пред умиране.

Футболният клуб е пред фалит и пред угрозата да започне новия сезон от “А” окръжна група. Най-добрите футболисти напускат отбора и скоро ЦСКА може да няма нужния кворум от 11 играчи. Кворумът и при кабинета на БСП е проблемна тема и съвсем скоро партията също може да се окаже в “А” окръжна”, т.е. в опозиция.

2. Има протести и срещу управляващите от БСП, и срещу управляващите ЦСКА.

Тук и от БСП, и от ЦСКА излизат горе-долу с едно и също оправдание – че протестират “интернет лумпените”. И партията, и клубът обаче си имат поддръжници, които искат да запазят статуквото на всяка цена.

3. И при БСП, и при ЦСКА “нестандартните решения” доведоха до катастрофа.

“Нестандартно решение”, така Сергей Станишев определи кандидатурата на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Това решение обаче предизвика гнева на народа и над 10 000 българи всеки ден протестират пред Министерски съвет и Народното събрание и искат оставката на правителството. ЦСКА също катастрофира с с “нестандартното решение” да се опита да вземе лиценза на Литекс. В началото всичко изглеждаше оптимистично и донякъде приемливо за изстрадалите “червени фенове” – Гриша Ганчев разкарва “Титан”, става собственик на нов клуб – ЦСКА 1923 (апропо, също нестандартно решение), праща най-добрите играчи на Литекс в този нов клуб и “ЦСКА – шампион але, але”. А Делян Пеевски се преборва с контрабандата…

4. Има директива – Бойко Борисов иска да ги съсипе – и БСП, и ЦСКА.

БойкоОт БСП са на мнение, че ГЕРБ са най-голямата мафия, фалшифицират избори и искат да смачкат партията им с всички позволени и непозволени средства. Журналистът Георги Атанасов, върл фен на ЦСКА, пък лансира тезата, че Бойко Борисов иска да ликвидира “червения клуб”. Той припомня, че бившият премиер е обещал “Газпром” да стане спонсор на ЦСКА, но впоследствие руският газов монополист е бил пренасочен към “Герена”, по думите на журналиста – “към скритата футболна собственост на Бойко Борисов и неговото каре за белот”.

5. Привържениците и на БСП, и на ЦСКА са обиждани с “Турци сте!”

За ЦСКА е ясно – този рефрен отдавна присъства в репертоара на левскарската агитка. Антисоциалистите пък скандират “Турци сте”, тъй като БСП за втори път управлява в коалиция с партията на Доган и Местан – ДПС.

6. И БСП, и ЦСКА отдавна не са печелели първото място.

Последната шампионска титла на ЦСКА е от 2008г., а БСП за последно са били първа политическа сила на парламентарни избори през 2005г. “Титан АС” нямат спечелена шампионска титла, а лидерът на БСП Сергей Станишев няма спечелени избори от 2005г.(макар той да твърди, че е спечелил всички, в които е участвал). Всъщност спечели изборите за лидер на ПЕС, където беше… единствен кандидат.

7. “Светлото бъдеще” и на БСП, и на ЦСКА зависи от наемници.

При БСП наемниците са 23 – ма от “Атака”, а при ЦСКА са Н’джонго Присо, Марсиньо и няколко други.

Легендите8. “Легендите” и на БСП, и на ЦСКА са поставени в положение да се “гърчат” от неудобство.

Стефан Данаилов, една от емблемите на червената партия, беше в шок от номинацията на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Георги Първанов пък е избутан в миманса и реално няма власт да участва във важните решения. Най-голямата звезда на ЦСКА Христо Стоичков пък видимо се насади на пачи яйца, заради Гриша Ганчев, Димитър Борисов и Иво Иванов.

9. Откриват се съществени прилики между хора от БСП и ЦСКА в настоящия момент.

Домакинът на ЦСКА бай Добри е като Пламен Орешарски – от тях нищо не зависи.

Георги Илиев – Майкъла е като Сергей Станишев – и двамата твърдят, че без тях ще е по-зле.

Антон Карачанаков е като Георги Кадиев – и двамата запазиха достойнството си и не предадоха “червената идея” в нейния най-чист смисъл.

Председателят на Народното събрание Михаил Миков от БСП и почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев си приличат по това, че като говорят трудно им се разбира.

10. И БСП, и ЦСКА няма да играят в Европа.

Окончателно стана ясно, че ЦСКА няма да играе в Европа поне една година. А БСП, както е тръгнала, трудно ще се класират на  изборите за евродепутати през май 2014г.

Източник: e-jednevnik.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *