Депутатка от БСП тръгна с бутонките срещу интересите на Моника Станишева

Татяна БуруджиеваДепутатката от БСП Татяна Буруджиева иска да бъде извикан в парламента служебния премиер Марин Райков, заради решението на служебния кабинет да се постигне извънсъдебна спогодба с приватизаторите на БТК и задълженията им от 320 милиона лева към държавата да бъдат редуцирани до нищожност.

Разумно и отговорно предложение! Само че известната политоложка не е в час. Ама никак!

Приватизаторите на БТК са банкерът Цветан Василев и руската банка ВТБ Капитал.

Вижте колко водевилно се получава! Татяна Буруджиева стана депутат от „личната квота“ на Моника Йосифова-Станишева. Те са стари приятелки и бизнес партньорки. Моника Йосифова, от друга страна, е приближена на тандема Василев-Пеевски.

Цветан Василев и неговата ТВ7 са в основата на корпоративния преврат на 11 май, който изкриви вота на парламентарните избори и докара на власт кабинета „Орешарски“.

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев е човек на банкера Цветан Василев и неговия приближен Иван Драшков – двамата са бивши шефове на ДАНС и разполагат с огромна информация.

Волен Сидеров, който осигури с гласа си кворум за избора на кабинета „Орешарски“, беше изключително силно ухажван от медиите, контролирани от Цветан Василев и депутата от ДПС Делян Пеевски. В парламента се говори, че тъкмо Цветан Василев е платил на Волен Сидеров хонорар от няколко милиона, за да се включи в коалицията БСП-ДПС-Атака. Това беше потвърдено от Капка Георгиева екс-Сидерова.

Цветан Василев и неговата бизнес-империя: КТБ,БТК/Виваком,Булгартабак,фирми в строителството,търговията с имоти и туризма – ще трасира пътя на Сергей Станишев към Брюксел – към поста на Жозе Барозу с цел да се възползва от това впоследствие, тъй като Еврокомисията го разследва за медиен монопол и собствеността на Мултиплексите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *