Депутатка от БСП заплаши Гого Лозанов с уволнение

Георги ЛозановСкандал се разигра в парламента при изслушването на Георги Лозанов за работата на Съвета за електронни медии. Той похвали държавните БНР и БТР, че са като остров на стабилността в кризата, но това не се хареса на депутатите от БСП, на които контролът върху държавните медии май се изплъзва.

Диктаторският подход на новизлюпената политичка Татяна Буруджиева втрещи шефа на СЕМ Георги Лозанов, когато бившата журналистка заяви, че „методите за мониторинг, които Съветът за електронни медии упражнява, са брадясали, мухлясали и прашасали, а БНТ не оправдава стотиците милиони, с които българските граждани я издържат”.

По време на парламентарния дебат по отчета на дейността на СЕМ Буруджиева каза, че съветът се е превърнал в орган, който е безучастен и присъства единствено като страничен наблюдател. Според нея положителния отчет за работата на БНТ и БНР на Лозанов е неадекватна оценка.

С много жар и плам червената депутатка трудно сдържаше емоцииите си: “Какво са постигнали те? Вие ми казвате, че са постигнали много? БНТ е на четвърто място според статистиката. Надявам се, че в следващия доклад на СЕМ ще видим как точно БНТ и БНР оправдават стотиците милиони, с които българските граждани ги издържат.”

Буруджиева дори обвини СЕМ, че не е изпълнил задълженията си да следи и регулира процеса по цифровизацията, който ще се забави с месеци.

Критики по цифровизацията си позволи и Мартин Захариев от БСП, за когото е

известно че е протеже на човека, който взе цифровизацията – Красимир Гергов и похарчи десетки милиони за това. Наглостта му стигна до там да търси друг виновен за несвършената работа, вместо да пита Гергов защо цифровизацията закъснява.

Безпардонното му нахалство стигна дотам, че той обвини Лозанов за рекламата на цифровизацията, ме е най-скъпата у нас, правена с държавни пари, сякаш не знае кой ги взе тези милиони от обще 34, а може би и повече.

Председателят на СЕМ отхвърли обвиненията и намекна, че атаките на левицата са провокирани от политически интереси. “Аз си давам сметка, че това е политическа сцена и тук се изразяват политически позиции, но нека не забравяме, че свободата на словото не търпи такива намеси”, каза Георги Лозанов.

Източник: bulgaria-news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *