Депутатка от Атака: Сирийските бунтовници са канибали!

Магдалена ТашеваНародният представител от “Атака” Магдалена Ташева, срещу която има жалба от Българския хелзинкски комитет за груби и обидни изказвания срещу сирийските бежанци, потвърди пред БТВ мнението си за пришълците от Сирия.

На въпрос дали ги е наричала “канибали” и “сган”, тя отвърна “Те са”. Но уточни, че става дума за бригадите на Сирийската свободна армия.

”Да, те са канибали. Главатар на една от бригадите на Сирийската свободна армия, разтвори гръдния кош с нож пред камера на една своя жертва – един убит сирийски войник, изтръгна сърцето му и го захапа. Пред камерата”, обясни мотивите си Ташева. Според Радослав Стоянов от Българския хелзинкски комитет: “Това е един конкретен случай, който тя се опитва да припише манипулативно на цялата общност на сирийски бежанци, които идват в България”.

“Какво милосърдие ще проявявам към човек, който яде сърцата на своите жертви”, възмути се Ташева в кулоарите на парламента.

Тя смята, че става въпрос за организиран трансфер на население от турското правителство по каналите за трафикиране на мюсюлмани в Европа. Освен това бежанците източвали социалната система и променяли демографския състав на народа. “За мен съдбата на бежанците не представлява ценност и те не ме интересуват. Аз към тях нямам никакъв ангажимент”, каза още депутатката, пишат от novini.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *