ДЕПУТАТИТЕ НЕ ОТИДОХА НА ИЗВЪНРЕДНОТО СИ ЗАСЕДАНИЕ, ОСТАВАТ ВЪВ ВАКАНЦИЯ

NS BGNES

Управляващото мнозинство не се регистрира, а опозицията сама не успя да събере кворум, ДПС поиска предсрочни избори

На три пъти подред народните представители от ГЕРБ и Патриотичния фронт не се регистрираха и не се събра кворум, за да започне парламентът работа. При първия опит в зала се регистрираха 91 депутати, при втория – 96, а при третия – 95 избраници. От управляващото мнозинство единствено депутатите от РБ се появиха в залата и се регистрираха за заседание. В кулоарите се говореше, че ГЕРБ са в стаята си вместо в залата и нарочно не се регистрират.

В момента усилията на БСП и ДПС продължават и те събират подписи за ново извънредно събрание на парламента с цел отмяна на ваканцията. Под него освен подписите на депутатите от двете партии, са се подписали и реформаторите.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ вече даде изявление, в което коментира: „В парламента няма мнозинство, няма и управляващи“. „Не знам каква логика виждат колегите в това опозицията да е в зала с предложения за работа, а мнозинството да го няма. След като няма управляващо мнозинство, най-добрият изход от тази ситуация са предсрочни избори, за да може да  се формира ново, ценностно, хомогенно, мнозинство“, каза още Карадайъ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *