ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАТ УТРЕ МИНИСТЕРСКИТЕ ОСТАВКИ, НЯМА ГИ В ДНЕВНИЯ РЕД НА НС ЗА СЕДМИЦАТА

Stojnev bgnes

От БСП изразиха съмнения, че всъщност има колебания за рокадите

Депутатите от БСП са шокирани. В дневния ред на седмицата не е включено обсъждане на оставките на министрите Ивайло Московски, Валентин Радев и Николай Нанков. От левицата видяха колебание дали наистина да бъдат сменени тримата министри.

„Защо ги няма дълго прокламираните оставки? Колко коалиционни съвета трябва да се проведат, за да стане ясно ще има ли промени в кабинета, то бяха сини каски, зелени каски, но в този дневен ред няма оставки, това означава ли, че няма да бъдат внесени и има разколебаване?“, скочи социалистът Драгомир Стойнев.

Депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов отвърна на групата на червените избраници, че дошли да видят дневния ред, за да тръгнат сред хората, нещо което щяло да им е за първи път. Той пък се поинтересува от кога левицата ще е с 20 депутати, тъй като днес групата е над това число.

По-късно стана ясно, че в 10 часа обаче актът на Министерския съвет за освобождаването на тримата министри е постъпил в деловодството на парламента, обяви зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов.

Припомняме, че беше обявено, че за мястото на министъра на регионалното развитие Николай Нанков министър-председателят ще предложи депутата и бивш зам.-кмет на Враца Петя Аврамова, сегашният главен секретар на МВР Младен Маринов за вътрешен министър на мястото на Валентин Радев, а Александър Манолев – зам.-министър на икономиката, за министерството на транспорта вместо Ивайло Московски.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *