ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАТ ПОРЕДНАТА СМЯНА НА МИНИСТЪР В КАБИНЕТА „БОРИСОВ 3“

NS bgnes

В първото за седмицата пленарно заседание парламентът се очаква да гласува оставката на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов. Порожанов се оттегли от поста си след като в началото на месеца прокуратурата стартира разследване срещу него заради скандала с къщите за гости, за които има съмнения, че са изгради чрез неправомерно усвояване на евросредства.

В качеството си на бивш директор на ДФ „Земеделие“ Порожанов бе призоваван на разпит и по наказателното дело срещу бизнесмена Миню Стайков, за когото държавното обвинение твърди, че дружества, свързани с него, са получавали неправомерно средства от земеделски европейски програми.

Според внесения в деловодството на парламента проект на решение за персонални промени в Министерски съвет на стола на Порожанов трябва да седне настоящият депутат от ГЕРБ Десислава Танева, която оглавява Комисията по земеделие. Танева бе министър на земеделието и храните във втория кабинет на Борисов, а към момента оглавява и областната структура на партията в Сливен.

Последната рокада в кабинета „Борисов 3“ бе само преди малко повече от месец, когато оставката си депозира министърът на правосъдието Цецка Цачева, а мястото и бе заето от Данаил Кирилов. В настоящото правителство с постовете си се разделиха още министри проф. Николай Петров, Ивайло Московски, Николай Нанков, Валентин Радев и Валери Симеонов.

БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *