Делото „Костинброд” тръгва на 11 юни -13 месеца след заверата

Делото „Костинброд”Скандалът „Костинброд“ гръмна на 11 май 2013 г.– ден преди парламентарните избори – в деня за размисъл. При акция на прокуратурата и ДАНС в печатницата в Костинброд на общинския съветник от ГЕРБ Йордан Бончев, бяха открити 350 000 бюлетини, над тиража от 8 350 000 по договора с Министерски съвет, за които прокуратурата твърдеше, че са незаконни и с тях е щял да бъде манипулиран вота – от Николай Бареков, Сергей Станишев и Лютфи Местан тръгна обвинението, че това ще бъде в полза на ГЕРБ.

През януари 2014 г. СГС върна обвинителния акт с аргумента, че прокурорите не са дали доказателства по основния въпрос – защо са били отпечатани хилядите бюлетини в Костинброд.

Главният прокурор Сотир Цацаров даде пресконференция с намеци и закани, но нищо не беше доказано. А уж всичко трябваше да бъде ясно и лесно доказано чрез записите на 18-те заводски камери.

Вотът беше опорочен със скандала, тръгнал от ТВ7, чийто реален собственик е банкера Цветан Василев,“духовен баща“ на Делян Пеевски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *