ДЕБАТИ В ПАРЛАМЕНТА ПО ПЪРВИЯ ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ КЪМ КАБИНЕТА БОРИСОВ-2

Plenarna zala

Дебатите започнаха в отсъствието на премиера Борисов

Вотът е мотивиран с провал на правителството в здравната политика. Подписан е от депутате на БСП и ДПС, както и от двама независими народни избраници – Велизар Енчев и Георги Кадиев. Гласуването трябва да се проведе не по-рано от 24 часа след приключване на разискванията. Часове преди началото на дебатите, здравният министър Петър Москов се срещна с парламентарната група на ГЕРБ. Обсъдени са били отправените от опозицията критики към здравната политика.

Дебатите започнаха в отстътвието на премиера. Независимият депутат Велизар Енчев поиска депутатите да изискат премиерът Бойко Борисов да дойде в парламента на дебатите по първия вот на недоверие към втория кабинет на ГЕРБ. „За първи път има вот на недоверие от началото на мандата му. Да изискаме, да настояваме, а не да молим премиера да бъде тук и да дава отговорите на въпросите, които след малко ще му зададем“, призова Енчев. Ще се обадя, след като започне дебатът, каза председателят на парламента Цецка Цачева.

За разискванията дойде депутатът Делян Пеевски, който единствен от групата на ДПС не подписа искането за вот на недоверие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *