ДВЕ ЖЕРТВИ СЛЕД ИЗРИГВАНЕ НА ВУЛКАН В ЯПОНСКИ СКИ КУРОРТ

Japan ap

Вулканът Кусацу-Ширане се намира на 2 160 метра надморска височина на главния японски остров Хоншу, на границата на префектурите Гума и Нагано

Военнослужещ от японските сили за самоотбрана, както се нарича официално армията, е загинал, повлечен от лавина, докато тренирал. Петима други войници са ранени, съобщиха от Министерството на отбраната. Представител на спасителната служба съобщи за починал 49-годишен мъж, без да обяви повече подробности.

Според спасителите след изригването на вулкана са ранени още 10 души, петима от които – тежко. Сред тях са четирима ранени от пръсналото се стъкло в кабинка на лифт, ударен от вулканичен камък. Лифтът е спрял поради прекъсване на захранването и според местните власти горе са останали 78 души. Има информация и за 5 души със счупени крайници, но без по-сериозни наранявания, които да застрашат живота им.

Пробит е и покривът на павилион за почивка на скиори, обясни генералният секретар на правителството Йошихиде Суга. Броят на пострадалите се уточнява.

При изригването на вулкана във атмосферата се е отделило голямо количество пепел, най-вероятно в района са се образували и лавини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *