ДВА ТИРА СЕ СБЛЪСКАХА НА АМ „ТРАКИЯ”

Snyag tirove bgnes

Километрични опашки от ТИР-ове на граничните пунктове заради снеговалежа

Два ТИР-а катастрофираха на автомагистрала „Тракия“ тази сутрин заради непочистен сняг, предаде БГНЕС от Стара Загора. Инцидентът е станал в отсечката Стара Загора – Чирпан. Катастрофата става при тежки метеорологични условия – обилен снеговалеж, снежна покривка, снегонавяване, мокра пътна настилка и непочистено платно. Единият водач е откаран в старозагорската болница с фрактура.

Обстановката в страната остава усложнена от закъснялата зима. На ГКПП „Кулата – Промахон“ не се пропускат товарни автомобили на изхода от страната заради силния снеговалеж в Гърция, съобщиха от ГД „Гранична полиция“. На ГКПП „Илинден – Ескохи“ гръцките гранични власти пропускат само леките и товарни автомобили, които са оборудвани с вериги.

На ГКПП „Деве баир – Гюешево“ македонските власти са преустановили пропускането на товарни автомобили и в двете посоки. В района е създадена организация на движението, трафикът от товарни автомобили се отбива преди зоната на българския пункт.

На ГКПП „Капитан Андреево“ трафикът от товарни автомобили е интензивен. На пункта има около 5-километрова опашка от камиони, чакащи да излязат от България. Опашката на ГКПП „Лесово“ е 3 километра.

На граничните пунктове „Дунав мост – Русе“ и „Дунав мост – Видин“ трафикът е интензивен. Не работят фериботите при Сомовит и Свищов.

Трафикът на българо-сръбските гранични пунктове е нормален.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *