ДВАМА РЕЦИДИВИСТИ НАПАДНАХА ПАЗАЧИТЕ И ИЗБЯГАХА ОТ СОФИЙСКИЯ ЦЕНТРАЛЕН ЗАТВОР

Begylci bgnes

Те са агресивни, възможно е да са въоръжени и да окажат съпротива

Двама осъдени на затвор са успели да избягат от Централния софийски затвор, съобщават от Министерство на правосъдието. Преди да избягат, те са извършили въоръжено нападение над служители на затвора – единият от бегълците е стрелял с газов пистолет. бягството е станало днес в 15:45.

Избягалите затворници са Радослав Колев и Владимир Стефанов. Колев е рецидивист, осъден на лишаване от свобода за 26 години, за убийство. Стефанов също е рецидивист, осъден на лишаване от свобода за 30 години, за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама служители на МВР.

Образувано е досъдебно производство по чл. 297 НК /бягство на затворници/, като предмет на проверка са и действията на охранителния състав в Затвора София. По първоначални данни, бягството е извършено и чрез заплаха на дежурни надзиратели с огнестрелно оръжие, с което затворниците са разполагали, като по този начин са преодолени няколко поста в корпуса на Затвора София.

Оръжието, ползвано от затворниците, не е взето от охранителите, придобито е по друг начин, каза заместник- министърът. Бягството е станало, когато на затворниците са давани вещи от техни близки. Сред вещите, които е трябвало да бъдат внесени в затвора, е имало и телевизор.

На място в Затвора София са изпратени двама прокурори от СГП, като действията по разследването се извършват от СДВР. Координират се действия с МВР за издирване на бегълците.

От СДВР предупреждават гражданите да сигнализират веднага, ако забележат двамата мъже. По данни на полицията, те са агресивни, възможно е да са въоръжени и да окажат съпротива.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *