Да е честит новият областен управител на София от ВИС-2

Емил ИвановПравителството не успя в постигането на позитивни публични цели, коментира политологът Антон Тодоров в интервю за Нова телевизия тази сутрин.

Според него всяко едно от спорните назначения на кабинета „Орешарски“ до момента е основание за оставка. Тодоров смята, че същото ще стане и с назначенията във втория ешелон на властта.

Политологът отбеляза, че назначеният в петък областен управител на Софийска област Емил Иванов е бивш застраховател на ВИС-2 в Своге, а по-късно става кмет на града. Тодоров обяви, че носи документи в студиото, за да докаже това.

Това е опасността от нахлуването на криминалитета във властта, каза Антон Тодоров.

Той твърди още, че Емил Иванов завършил, докато бил кмет на Своге, висше образование, благодарение на знанията на служителите в Общината. Политологът цитира бившия зам.-кмет Младен Райчинов, който казва, че се явил на изпит вместо Иванов.

Очевидно никак не му е лесно на премиера Пламен Орешарски, смята историкът проф. Драгомир Драганов.

Според него трябва да се разграничи кадровата политика на правителството от кадровия натиск на коалиционните партньори. Според проф. Драганов ДПС извива ръцете на Орешарски със скандални назначения.

„Напоследък не мога да си обясня маса неща, като се започне със скандалните назначения и се стигне до протестите, които вече изпълниха своето предназначение и в тях няма логика. Като че ли отвън се цели дестабилизация. А всяка дестабилизация играе в полза на олигархията“, каза историкът и заподозря американски интереси, подпомогнати неочаквано от френския и германския посланик.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *