Датски учени са на път да открият лекарство срещу СПИН

лекарство срещу СПИНУчени от Дания са на път да сложат край на войната със СПИН и да намерят окончателно разрешение на проблема. Към момента екипът е разработил ново средство за борба с чумата на съвременното общество и вече дори вървят клинични тестове с болни хора.

Специалистите разкриват, че новото лекарство е изградено върху изцяло иновативна стратегия. Действието му се изразява в пълно отстраняване на вируса от ДНК на пациентите и спомага имунната система да го унищожи завинаги. Докато се провежда лечението, вирусът на ХИВ се изхвърля от местата където се съдържа и отива към повърхността на клетките. Това дава възможност на имунната система да го убие, след като ѝ се помогне с ваксина.

„Обнадеждени сме, че най – накрая сме успели да намерим достъпно за всички лекарство против СПИН. Ако очакванията ни се сбъднат, това ще се превърне в най – драматичната стъпка за откриване на лек. Сега провеждаме клинични изпитания с пациенти и силно се надяваме, че ще постигнем успех. Лабораторните тестове вече дадоха положителни резултати”, казва д-р Сьогаард.

Като допълнение, проведените ин витро тестове с използване на клетки от хора са се оказали наистина успешни. Това е провокирало Съветът по научни изследвания в Дания да осигури на екипа 12 милиона крони, с които да финансират провеждането на клиничните тестове върху живи хора.

Източник: skandalno.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *