Дансwithme 75: Бой между протестиращи беляза 75-ия ден на протестите!

Бой между протестиращиОбвиниха участник в протеста, че е поставено лице на зам.-председателя на Народното събрание Мая Манолова.

В 75-ия ден на протестът срещу правителството на Орешарски стартира от площад независимост, където към 20:30 ч. се бяха събрали около 200 човека.

Част от протестиращите са довели със себе си децата си и домашните си любимци. Хората отново скандират „оставка“, свирят с уста, развяват българския флаг, издигат лозунги, които гласят -„Комунисти от 9-ти септември 1944 година, ограбвате България! Спрете червените мафиоти“, „Не освинвайте държавата ни“; „България каза: Орешарски, върви си“.

По традиция протестното шествие срещу управляващите се насочи към сградата на Народното събрание в София. То бе предвождано от група бабанисти.

Когато стигнаха пред парламента, там вече се бяха събрали и други недоволни граждани, предаде Фокус.

На протеста пред сградата на Народното събрание обаче възникна конфликт между двата протестиращи. Единият от тях изразяваше недоволството си като тупаше на барабан. Той се приближи и започна да тупа по-силно до една от шатрите, под която също има протестиращи срещу управляващите. В отговор на това един от гражданите в шатрата излезе и го удари. Конфликтът прерасна в бой, в който се намесиха и други протестиращи. Те обвиняваха участникът в протеста, който свиреше на барабан, в това, че е поставено лице на зам.-председателя на Народното събрание Мая Манолова. Полицията веднага се намеси и прекрати сбиването.

Обстановката на протеста вече е спокойна. Събралите се недоволни граждани в момента скандират „Оставка“ и „Червени боклуци“. Чуват се и освирквания.

В района на Народното събрание има сериозно полицейско присъствие, което следи за реда и спокойствието по време на протеста.

Източник: faktor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *