#ДАНСWithme! 36-и ден на протест срещу правителството

#ДАНСWithme 36След като преди пет седмици избора на депутата Делян Пеевски за председател на ДАНС изкара хората на протест срещу правителството, днес за изпълняващ длъжността бе назначен Владимир Писанчев.

Това обаче не спира недоволните граждани, които за 36-и ден излизат на площад „Независимост“ в столицата, за да поискат оставката на кабинета „Орешарски“.

Отново с оригинални лозунги и с нестандартни акции протестиращите изразяват негативното си отношение към управляващите.

Днес гражданите се готвят за протестно българско хоро около Народното събрание.

3000 са събралите се протестиращи пред сградата на Министерски съвет в столицата към 20:00 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Полицейското присъствие в района е засилено.

След вчерашната целодневна и масова окупация на Народното събрание протестното кафе тази сутрин беше в обичайната си масовост. Групи протестиращи отново имаше на пропускателния пункт при „Св. Александър Невски“ и на служебния вход на парламента. Оттам те освиркваха и иронизираха пристигащите депутати.

Единствено движението по бул. „Цар Освободител“ остана спряно до обяд.

Междувременно във „Фесбук“ и други социални мрежи лавинообразно се разпространява инициативата

„Аз искам: Оставка на сегашното правителство. Нови избори сега. Граждански контрол на всяко следващо правителство.“

Около 70 души се събраха пред НДК на контрапротест в подкрепа на кабинета. На едно място дойдоха привърженици на правителството, противници на останалите протести и рапърът Мишо Шамара, предаде Агенция „Фокус“.

Биг Ша отново изрази безрезервната си подкрепата за кабинета на специална среща с медиите по-рано през деня.

Един от организаторите на контрапротеста обяви, че утре демонстрациите ще започнат в 12.00 часа на същото място. Той добави също, че повече няма да се съобщава броят на събраните подписи в подкрепа на правителството и за оставка на президента, а ще ги обобщи след приключвването на подписката.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *