ДАНСwithme: Хиляди на 83-ия ден на протестите

83-ия ден на протеститеХиляди граждани са се събрали в 83-ия ден на протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски. Шествието започна от сградата на Министерския съвет и тръгна по бул „Цар Освободител“ в посока към Народното събрание.

Към 20.00 ч. протестиращите на площада пред сградата на Министерския съвет са били около 4000, съобщиха от МВР. Днес обаче протестиращите тръгнаха към Народното събрание преди този час, така че голяма част от тях вече са напуснали ларгото в часа, споменат от МВР.

Някои от протестиращите пред централния вход на Народното събрание се опитаха да бутнат металните заграждения, зад които е полицията, но полицаите не им позволиха. Друга група от протестиращи се насочват към Орлов мост. Полицейското присъствие остава засилено.

Лозунгите на протестиращите гласят: „Един милиард – стига. Оставка.”, „Стига ви толкова, че се задавихте”. Протестиращите продължават да викат „оставка”, да свирят на свирки, свирят на вувузели, развяват български знамена и знамена на Европейския съюз. Те скандират „Оставка”, „Червени боклуци“ и „Мафия“. Полицейското присъствие в района е силно засилено.

Протестиращите развяват български знамена, свирят на свирки, тупат на барабани. Част от лозунгите им гласят „Краят се вижда“, „Нова конституция”, „Предсрочни избори веднага“, „Оставка“.

Временно е спряно движението по бул.“Цар Освободител“ в близост до Президентството, съобщиха от пресцентъра на Софийската община.

Депутатите бяха блокирани днес от демонстранти в административната сграда на Народното събрание и в късния следобед им се наложи да излизат пеша пред БНБ и там да се качват на колите си

Демонстранти се опитаха да спрат черен джип на НСО да напусне паркинга пред БНБ. Сред тях бяха Васко Кръпката, Венци Мицов и Светльо Витков. Служители на НСО и на полицията изблъсквахапротестиращите, но когато джипът спря се оказа, че в него има само служители на НСО. Появиха се подозрения, че сценката с джипа е инсценировка за отклоняване на вниманието на протестиращите, а народните представители в момента на сблъсъка са търсилидруги маршрути за измъкване.

По-рано по време на протеста Едвин Сугарев представи новата си книга „Подли времена“.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *