Далавера: Курумбашев иска министерството на енергетиката

КурумбашевДепутатът от БСП Петър Курумбашев ще оглави Министерството на енергетиката. Това разкриха доверени източници пред plovdivchanin.com.

По думите им министерството, което към настоящия момент обхваща икономиката, енергетиката и туризма, ще бъде разделено, а Курумбашев ще бъде назначен да ръководи енергийния сектор.

Новата му длъжност обаче е на път да породи сериозни конфликти в БСП, тъй като преди да стане депутат, той е работил за Иво Прокопиев. Бил е консултант на „Каолин“ – дружеството на Прокопиев, което продава скъп варовик на частните топлоцентрали и така влияе на по-високата цена на електроенергията им.

Месечната му заплата по времето, когато е работил с Прокопиев, възлиза на 10 000 лева, твърдят източници.

Курумбашев е бил и управител на Водноелектрическа централа и фотоволтаик, а негова собственост е ВЕЦ-ът край село Михалково, община Девин, която той строи преди да влезе в парламента.

По-късно една от фирмите „Сънрей енерджи“, собственост на дружеството, което е управлявал, строи соларна електроцентрала от 340 kW и цена от 728 лв. на мегаватчас.

Бъдещият енергиен министър е и един от най-яростните защитници срещу въведената преди няколко месеца цена за достъп за възобновяемите енергийни източници.

2 коментара по “Далавера: Курумбашев иска министерството на енергетиката

  1. Курумбашев притежава ВЕИ и, ако стане министър на енергетиката ще си прави всякакви далаверки, за да прибере милиони. Този е пълен нещастник. Май Цветелина Бориславова и Прокопиев, който му е кум ще имат втора пионка, а да приберат милиони от този доходоносен бизнес.

  2. Вие луди ли сте, бе!?!? Този имаше секс телефон на времето. Парите са му толкова мръсни. Как може да го мислите за министър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *