ГУГЪЛ ЩЕ БУТА НАЗАД ПУБЛИКАЦИИ НА „СПУТНИК“ И RT

Google bgnes

Двете медии са обвинявани в разпространение на дезинформация от страна на Кремъл

„Гугъл“ ще изработи специален алгоритъм, който ще ограничи достъпа до новините на „Спутник“ и RT. Това каза изпълнителният директор на „Алфабет“ Ерик Шмит, компанията майка на най-голямата интернет търсачка в света „Гугъл“. В момента работим върху декласирането на тези уеб-страници. В основата става въпрос за „Спутник“ и RT /Раша тудей/, каза Шмит по време на Международния форум по сигурност в град Халифакс, в Канада.

Според него в Google осъзнават влиянието на пропагандата и в момента се опитват да изградят система, която ще блокира подобни съдържания да достигат до широката публика. Той обаче се обяви срещу забраната на тези онлайн медии.

RT официално осъди намеренията на Google.

Компанията „Гугъл“ е специализирана основно в търсенето в Интернет, но притежава подразделения за изчисления в облак, електронна поща, уеб приложения за географски карти, сканиране и архивиране в дигитален вид на книги и много други. „Гугъл“ притежава хиляди сървъри по света, които обработват ежедневно милиони заявки за търсене и около един петабайт потребителски данни всеки час.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *